top of page

De Leukste Feiten over Google Street View

Google Street View werd jaren geleden gelanceerd als een experimenteel project van Google. Het begon met Google's eigen auto's, die de wereld rondreden met een speciale 360-graden camera op hun dak. Het doel was om een uitgebreide 360-graden kaart van de hele wereld te creëren, waardoor je vanuit huis de wereld kon ontdekken en de wereld zo een stukje dichterbij kwam. Dit project groeide uit tot een groot succes en werd al snel een begrip waar bijna iedereen wel bekend mee is.


Naarmate steeds meer van de wereld in kaart werd gebracht, begonnen mensen de mogelijkheden van Google Street View online te ontdekken. Sommigen brachten uren door op Google Street View, op zoek naar plekken waar ze normaal gesproken nooit zouden komen. De Canadese kunstenaar Jon Rafman maakte zelfs een fotoserie waarin hij op Google Street View speurde naar de meest opmerkelijke beelden en deze samenvoegde tot een indrukwekkende fotoserie. Het project gaf een unieke kijk op onze wereld, met al zijn bijzondere, grappige en soms ontroerende momenten. Het was alsof Google Street View een nieuwe manier van ontdekken en verkennen bood, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis.


Nine Eyes


Hieronder een aantal hoogtepunten uit Jon Rafman zijn fotoserie 'Nine Eyes':


Jon Rafman Google Street ViewJon Rafman Google Street View


Jon Rafman Google Street View

Jon Rafman Google Street View

Google Business View


Later werd het ook mogelijk voor gebruikers om foto's te uploaden. Dit kon oorspronkelijk gedaan worden door speciale camera's op daken te plaatsen en beelden van straten te uploaden naar Street View. Google maakte het echter later ook mogelijk om virtuele tours binnenin bedrijven te maken en te uploaden. Dit ging hand in hand met de introductie van Google Business Profielen, die bedrijven zichtbaarder wilden maken. Nu konden gebruikers aan elkaar gekoppelde 360 graden foto's (virtuele tours) uploaden naar het Google Bedrijfsaccount van bedrijven, waardoor je op dezelfde manier binnenin bedrijven kon kijken via Google Street View.


Vanaf dat moment verschoof de focus naar bedrijven. Google ondersteunde deze ontwikkeling actief. Ze maakten het mogelijk om de tour ook via het Google Bedrijfsprofiel te bekijken. Net zoals het in kaart brengen van straten de wereld dichter bij elkaar bracht, maakte het je bedrijf toegankelijker wanneer je het in Google Street View plaatste. Bovendien hebben Street View-tours op de lange termijn voordelen. Google herkent de interactie die mensen hebben met de tours op je Bedrijfsprofiel, wat kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid en hogere rangschikking in Google op de lange termijn.


Op een gegeven moment vonden er echter veranderingen plaats. Google heeft recentelijk besloten om alleen professionals die gebruik maken van betaalde software in staat te stellen panorama's naar bedrijven te uploaden. Dit besluit is genomen om te voorkomen dat willekeurige gebruikers slechte foto's uploaden, wat een negatieve invloed kan hebben op de online reputatie van bedrijven. Wij van My Virtual Space ondersteunen deze ontwikkeling en zijn verheugd dat wij een van de aanbieders zijn van Google Street View-tours in Nederland.


Groei


Google Street View gebruik map infographic


Hierboven zie je een kaart van de wereld waarop te zien is waar Google Street View beschikbaar is. Helaas blijkt dat deze service vooral toegankelijk is voor de westerse wereld. In Afrika en Azië heeft Google nog een flinke inhaalslag te maken. Hoewel het in Nederland inmiddels heel normaal is dat jouw straat te vinden is op Google Street View, zou het binnen een paar jaar net zo normaal kunnen zijn dat je bedrijf erop staat. De voordelen maken dit namelijk tot een van de leukere marketingtechnieken om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Het zou heel handig voor consumenten, wanneer ze online locaties kunnen vergelijken aan de hand van 360-graden tours. Het draait dan alleen nog om welke locatie er het beste uitziet en welke tour het meest aantrekkelijk is!
Comments


bottom of page