top of page

Wat is een virtuele tour?


Virtual Tour Vrije Academie

Virtuele tours zijn de afgelopen jaren in opkomst en hebben de manier waarop we de wereld verkennen en ervaren, getransformeerd. Of je nu op zoek bent naar een leuk hotel, een plek om je event te organiseren of gewoon een museum vanuit huis wilt bezoeken, virtuele tours bieden een meeslepende en informatieve manier om dit te doen. Laten we eens duiken in de basis van wat een virtuele tours nou precies is en ontdekken waarom ze zo handig zijn.


Virtuele Tour: De Basis

Een virtuele tour is een digitale simulatie van een fysieke locatie. Het stelt mensen in staat om deze locatie te verkennen alsof ze er daadwerkelijk zijn, maar dan via hun computer, smartphone of zelfs met behulp van VR-headsets. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van 360-graden foto's die aan elkaar worden gekoppeld, waardoor een interactieve omgeving ontstaat.Waarom zijn Virtuele Tours zo handig?

Virtuele tours bieden een scala aan voordelen die onze manier van het verkennen van de wereld transformeren. Het belangrijkste is eigenlijk het gemak ervan. Je kunt binnen een paar klikken hele locaties bekijken, op een manier waar normale foto's niet bij in de buurt komen. Zo kun je meteen zien wat voor apparatuur er allemaal in de fitnessclub is, wat voor arrangementen het hotel allemaal bied en of de locatie groot genoeg is voor je feest. Ook voor bijvoorbeeld een verzorgingskliniek is het erg handig wanneer je minder mobiel bent en alvast online kunt kijken waar je straks moet zijn in plaats van dat je op de locatie loopt te zoeken.


Toepassingen van Virtuele Tours

Dat een virtuele tour handig is, is duidelijk, maar het is natuurlijk wel belangrijk hoe je hem toepast. Zo heeft Google de mogelijkheid om je virtuele tour in Google Streetview te implementeren en hem vervolgens aan je Google Bedrijfspagina te koppelen. Een erg handige feature waardoor je meteen op Google Maps een virtueel kijkje binnen je bedrijf kunt nemen. Hiernaast is het sowieso handig om een virtuele tour op je website te hebben, bij voorkeur op de home pagina. De meeste mensen die op jullie website terechtkomen zijn al geïnteresseerd en een mooie virtuele tour kan deze mensen alleen maar meer overtuigen.

Comments


bottom of page